Amanda in Zuid-oost Azië

Byebye Asia for now..

Hoi allemaal!!!

Voor nu de laatste blog vanuit Vietnam en Azie! De laatste keer heb ik vanuit Nha Trang geschreven. Nou van daaruit ben ik naar de koelte in Da Lat gegaan.. en dat was koud! Ik heb daar met een trui aan moeten lopen voor 2 dagen omdat het 23 graden was (voor mij nu dus koud!) Ik ben daar 1 dag op tour geweest met een easyrider. Een easy rider is een Vietnamese motorrijder. In mijn geval een wat oudere man, die 1 van de mede oprichters was van de easy rider gang, zoals ik ze maar even zal noemen. In en rond Da Lat gereden, wat op zich wel heel gaaf was!

Vanuit Da Lat ben ik naar Mui Né gegaan. Een rustig dorpje aan het strand. Een mooi strand. Met zandvliegjes, dat was wat minder. Het ergste waren nog de enorme hoeveelheid muggen. Ik had in minder dan 36 uur zo’n 120 muggenbulten te pakken wat betekende dat ik mijn strandvakantie maar snel opgaf en toen maar gelijk door ben gegaan naar mijn eindbestemming: Ho Chi Minh City, of zoals velen nog zeggen: Saigon! Een grote drukke stad, maar niet té druk naar mijn mening. Vele brommertjes, dat dan weer wel, maar ook daar is nog doorheen te komen (met veel toeters maar dat hoort er allemaal bij!)

Daar heb ik 2 vriendinnen gemeet, beiden afkomstig uit Saigon, die ik in Laos al had ontmoet. Zij hebben me vele dingen laten zien in de stad (paleis, markt (heel erg hatelijk, mensen die je letterlijk vastpakken om dingen te kunnen laten zien in hun winkeltje), opera, ritje door de stad, ook nog naar de kapper geweest!) Ook zijn we naar de bekende Cu Chi tunnels geweest, die wel oké waren, maar het openlijk gediscrimineerd worden omdat ik een buitenlander ben viel me behoorlijk zwaar en daar was ik niet blij mee, maar goed dat allemaal terzijde. Het is interessant om te zien, hoewel m’n gids (waar ik sowieso voor moest betalen, of ik dat nou wilde of niet, en die geen woord engels sprak) mij dus niets duidelijk kon maken, en degene die wat engels sprak later begreep m’n vragen niet dus dat schoot ook niet op. Maar ik heb ze gezien en dat was de laatste keer ook denk ik zo. Vervolgens toen op de weg terug meer dan een uur achterop een brommer in de regen gezeten – regenseizoen in Vietnam, hoort er allemaal bij! Nu de laatste 2 dagen voornamelijk wat relaxed, rondgedwaald door de straten, lekker in de parkjes gezeten en “genoten” van de hitte.

En nu, na bijna 7 maanden in Zuidoost-Azie, zit het avontuur er toch echt praktisch op. Nog even een korte samenvatting dan:

Beste eten: Beef Loklak in Cambodja, blijft de favoriet.

Gekste eten: Hersenen.. en vraag me niet van wat die hersenen waren!

Lekkerste drankje: mango shake zonder suiker en Angkor bier (ik blijf bij mn Cambodjaanse biertje!)

Langste en meest memorabele busrit: Hanoi naar Da Nang, 22 uur in en slaapbus

Altijd irritant in Azie: mensen die je stalken in winkels, de markt in Saigon (mensen die je blijven aanraken en zelfs bijna willen meesleuren naar hun winkeltje), het feit dat Aziaten een drama zijn in het verkeerd, motobike miss? Tuktuk lady? Openlijke discriminatie.

Beste strand: China beach (volgens mn vietnamese vrienden bestaat er niet zoiets als “China beach” maar volgens mn gids wel ;))

Leukste stad: Siem Reap in Cambodja, Bangkok in Thailand, Luang Prabang in Laos en Hoi An in Vietnam.

Waarschijnlijk kan ik nog even wel even door blijven schrijven over van alles en nog wat maar daar heb ik voor nu geen zin in, dus ciaoo en ik zie de meesten van jullie snel weer terug!

Eveline

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey, Amanda!!

Supercool om je blog weer ff te lezen! :D Klinkt echt goed allemaal, behalve misschien stranden met zandvliegjes, hersenen eten (heb je ze echt gegeten?!! Of alleen op het menu zien staan? In het eerste geval vind ik je erg dapper! :P), en weggetrokken wordt naar winkeltjes. Marieke en ik kennen het gevoel nu ook! :P Haha, en we zijn nu in een soort van touristisch stadje, maar best klein, weinig buitenlanders, en niemand spreekt Engels!! Hoe heb jij dat voor 4 maanden overleefd? :P

Anyway, hele goede vlucht terug, en geniet van thuis zijn en in Nederland! ;) Tot over een maandje, yaaaay!!

Heel veel groetjes uit China, Pingyao! ;)

Sylvia

Hoi Amanda,

Voor het geval het sms'-je niet aankomt.
De rode winterjas uit Hoi An hangt in je kamer.

Goede reis en tot donderdag,
mama

job zeedzen

goede reis terug en tot ziens in breda

oom iman en tante corrie

hallo amanda leuk om nog gauw een e-mail te sturen, ik heb je gisteren nog een e-mail gestuurt dus even je leptop raad plegen je bent zeker wel wat wijzer ge worden met die hersens op te eten? denk er om dat je de muggen niet mee brengt want die zijn hier ook, alleen niet in zo,n grote getalen verder een goede ruis te rug groetjes oom iman