Laos part 2
Hello hello!
De laatste blog had ik vanuit Vientiane gepost, waar ik toen aan het wachten was op mijn bus richting Phonsovan. Nou die avond dus de nachtbus gepakt naar Phonsovan. Ik nam aan dat als ik moe genoeg zou zijn ik wel zou slapen – niet dus. Ik had geen idee dat de weg 400 km lang en slingerend zou zijn en op en neer en op en neer door de heuvels. Daardoor kon ik amper een moment normaal op mn plek blijven zitten, waardoor slapen dus out of the question was. Eenmaal op het busstation in Phonsovan was het een kwestie van in het “centrum” komen. Stel je er niet te veel van voor. Het is een klein dorp, met 1 straat waar alles is in principe, maargoed wel op een kleine afstand van het busstation. Uiteindelijk kon een Lao man me wel helpen, hij woont inmiddels al 35 jaar in Amerika, en sprak dus perfect engels. Wat ik niet had verwacht daar, vooral niet omringt door alle locals! Om half 7 ingecheckt in een guesthouse, ontbeten en toen was het gaan verzinnen hoe ik die dag naar de plain of jars zou gaan. Even bij een tour bureautje nagevraagd, en uiteindelijk om 8 uur een tour geboekt (die ook gelijk zou gaan vertrekken), deze heb ik dan gedaan samen met 2 Vietnamese nichtjes en een koppel uit Oostenrijk. Eerst naar de Plain of Jars geweest – een veld dat vol staat met grote kruiken, en waarvan het niet helemaal zeker is waar ze voor dienen (om de resterende delen van mensen na de crematie in te begraven, om rijst of rijstwijn in te bewaren..) Best interessant om te zien, en het is goed dat we maar op 2 van de velden zijn geweest (1 grote en dan een kleine en onbekendere), want het komt op hetzelfde neer uiteindelijk. Ook zijn we nog naar de hoofdstad geweest, een oud Frans koloniaal ziekenhuis (nou ja de ruïne ervan) bezocht, stupa en pagoda bezocht en dan later weer terug. Leuk en gezellig en ben blij dat ik er toch heen ben geweest!
Toen dus door naar Luang Prabang – waar ik nu nog zit. Een klein gezellig koloniaal achtig stadje (denk ik dan..), en de rit ernaartoe is ook wel even noemenswaardig. Al vrij snel na ons vertrek uit Phonsovan begon een man plastic zakjes uit te delen, ik vroeg me af waarom, en eigenlijk ook voor de gein of het kotszakjes waren. Toen de eerste mensen na een paar minuten begonnen over te geven bleek dat mijn geintje toch niet zo grappig was. En geloof me, het waren niet de toeristen die aan het overgeven waren! 3 of 4 Zieke locals en een paar uur verder kwamen we toch aan in Luang Prabang. Gisteren de waterval bezocht die zo’n 35 km buiten de stad ligt. Heel erg mooi, veel zwemgelegenheden op verschillende hoogtes, en uiteindelijk helemaal bovenaan was dan de grote waterval. Er schijnt ook nog een grot in de buurt de zijn, maar omdat ik al een paar grotten heb gezien in het midden van Laos en omdat deze niet zo heel boeiend lijkt te zijn heb ik besloten die maar gewoon niet te gaan bezoeken!
Waar de volgende bestemming zal zijn weet ik nog niet – ik heb ook nog 2 weken Laos te gaan gezien m’n vlucht al vaststaat, dus tijd zat om te doen en laten wat ik wil.
ja, ja, op die manier wil iedereen wel z'n stage afronden! Goede reis en tot ziens, Job
huh, waarom begon iedereen over te geven dan? Wagenziek?! :S
Cool dat je bij die kruikenvelden bent geweest, trouwens!! :D