Amanda in Zuid-oost Azië

Laooooos

Hoooi allemaal!

Dit maal bericht vanuit Laos! Nog even terug naar Cambodja dan – de avond van mijn laatste werkdag een vaarwel feestje met mijn collega’s van het kantoor, de full time gidsen en 1 van de chauffeurs die ik vaak heb gezien. Hartstikke gezellig en een stuk later geworden dan gepland. Wat er dus op neerkwam dat ik de volgende ochtend mijn hele tas nog in moest gaan pakken. Toen ik uiteindelijk weg wilde gaan kwamen ik en mijn huisbaas erachter dat we elkaar niet goed hadden begrepen: hij wist niet dat ik voor “altijd” weg zou gaan! Snel alles toch afgehandeld en toen op weg met de bus naar Phnom Penh. Daar de volgende dag voornamelijk wat rondgehangen en gechilled. De dag daarna moest en zou ik weggaan daar want het is echt niet mn favoriete stad en er is gewoon niets te doen als je alles al hebt gezien. Op naar Kratie dus. Ik nam aan dat daar iets te doen zou zijn.. maar helaas. Het stadje leek vrij dood te zijn en de hele dag wat rondgehangen met een meisje dat ik was tegengekomen. Gelijk maar een busticket gehaald voor de dag daarna, waardoor ik dus al een paar dagen eerder dan “gepland” aankwam in Laos. Alles gelukkig goed gegaan bij de grens (want hey, je weet het nooit!) en toen op naar Don Det, één van de 4000 eilandjes die er zijn. Eenmaal daar aangekomen bleek dat ook niet heel boeiend te zijn. Máár, het is de plek om te relaxen.

Dit hield dus in dat ik voornamelijk alleen maar gerelaxed heb daar. De eerste dag met ongeveer ons hele guesthouse naar de watervallen geweest, en de dag daarna letterlijk niets gedaan behalve wat eten en in een hangmat chillen. Zo slecht is het leven toch niet zou ik zeggen? J

Vervolgens ging de weg verder naar Pakse. Een stadje waar eignelijk ook vrij weinig te beleven is, mar wat de toegangsweg is tot het Bolaven plateau: een natuurgebied met watervallen en najah het is gewoon mooi!:) 1 Volle dag rondgetourd op een scooter en 5 watervallen bezocht (of iets in die trand..) en tja, op een gegeven moment heb je het dan natuurlijk wel gehad met de watervallen ;) Had al eerder een tip gekregen om “the loop” te gaan doen vanuit Tha Khek, dus dat was de volgende bestemming. Niet de gehele tour gedaan (zou 3 of 4 dagen duren), maar uiteindelijk een dagje erop uit geweest, en eigenlijk was dat ook al mooi. Hele mooie omgeving en een paar grotten bezocht (tja, zo een hele dag watervallen, dan een hele dag grotten..).

En nu ik deze post online zet zit ik inmiddels in Vientiane, de hoofdstad van Laos. Maar daarover later meer! Ik ben er net 2 uur en ga over 2 uurtjes weer weg met de bus naar Phonsovan. Maar ook daarover later meer. Don’t forget de foto’s te bekijken!

Sylvia

Hoi Aman,

Goed te lezen dat alles goed gaat.
Reis niet te snel anders ben je zo uitgekeken, en zit je veel te vroeg weer terug in Vientiane. (ha,ha)

Groetjes mama

oma

Hallo Amanda,

Goed om weer eens wat van je te horen
en fotos te zien.
Heel mooi en leuk verhaal.
Geniet er nog maar even van.
Groetjes Opa en Oma.

Tineke

Hoi Amanda,
heel leuk om weer eens wat van je avonturen te lezen.
geniet er maar van. veel plezier.
groetjes Jan en Tineke

berlinda

Hoi Amanda,
Dat is weer eventjes geleden! Nu kan de echte vakantie gaan beginnen. Veel plezier op je rondreis en we horen wel weer van je.
Groetjes van Berlinda, Johnny en de kids