Life goes on!
Life in Cambodja gaat verder! Ik heb de afgelopen tijd geen extreme dingen meegemaakt ofzo (hey, ik ben inmiddels toch volle weken aan het werken dus ja!)
Dus vandaar hier wat meer over de cultuur zelf.
Sinds pas is er bijv. een speciaal beleid ingevoerd dat iedereen een scooterrijbewijs moet halen en een helm moet dragen (ja dat was hiervoor dus niet het geval). Oh ja, het is ook gezellig(er) om met meer dan 2 mensen op een scooter te zitten (3, 4 of zelfs 5 mensen is heel normaal), een beetje proppen en het past allemaal. En jawel, dat op een scooter. Moet je nagaan hoeveel mensen er passen op een aanhangwagen!
Grappig is ook dat er regelmatig mensen (voornamelijk kinderen) zijn die “hello” roepen als ze voorbij komen rijden en vervolgens zwaaien. Altijd terugzwaaien natuurlijk!
De temperatuur is inmiddels opgelopen tegen de 40 graden (en nog altijd stijgend), het is moeilijk om er aan gewend te raken en het is gewoonweg hartstikke warm ’s middags, maar hey, klagen mag ik ook niet nu natuurlijk. Alleen jammer dat er geen strand in de buurt is!
Pagoda’s zijn overal in de stad te vinden (natuurlijk waren er de Angkor tempels en alles dat daarbij hoort er al), maar er zijn er zo veel meer in de stad zelf. Wat Polanka, Wat Bo, Wat Damnak, en dan zijn er nog een paar (foto’s kunnen jullie vinden bij afbeeldingen!) Monniken zijn ook heel vriendelijk, ik was bij een van de pagoda’s vandaag om gewoon wat rond te kijken en werd al uitgenodigd om te komen kijken bij een van de monniken en ze stellen altijd een hele berg vragen en willen het hele Buddhisme het liefste uitleggen. Plus ze willen gewoonweg graag hun engels oefenen.
Ik heb vorige week ook de speciale Cambodjaanse Apsara dans gezien. Deze dans bestaat (als ik het goed zeg) uit 4 delen, en één gedeelte was met kokosnoten en dan was er nog iets met iemand die rondhuppelde als een paard en er waren ook twee mensen verkleed als een soort van vogels. Het is heel moeilijk uit te leggen en ik heb geen foto’s, maar zo snel ik die heb zal ik ze wel laten zien.
Voor de rest zijn de plannen dat ik waarschijnlijk volgend weekend voor mijn werk weer naar Sihanoukville zal reizen en het 1e weekend van april ga ik een weekendje op en neer naar Maleisie (formule 1 bij Kuala Lumpur!)
Hoi Amanda,
Leuke foto's, het ziet er wel kleurrijk uit in die tempels.
En z'n gefrituurde bol lijkt mij ook wel lekker.
Groetjes mama
Het ziet er allemaal mooi uit, Amanda.
Vorige week vrijdag sprak ik op de ITB met Annette Graf en ze was zeer over je te spreken.
Als je wilt kunnen we elkaar in april treffen in BKK of Pattaya; Annette heeft daar geen probleem mee!
Groet,
Job
Hoi Amanda,
Leuk weer iets van je te lezen! Temperatuur is ook lekker pittig daar. We blijven het volgen. Veel plezier straks in Maleisie bij de Formule 1 en tot hores.
Groetjes Berlinda, Johnny en the kids!!
Hoi Amanda,
Wat een mooie foto's, vooral die zonsondergang. Echt prachtig. Jullie hebben lees ik wel een geslaagd weekend achter de rug. Helemaal toppie hoor! Nou, de groetjes maar weer en tot mailes.
Groetjes van Johnny en Berlinda en een dikke knuffel van Demi, Lorenzo en Anouk.