Amanda in Zuid-oost Azië

Bye bye Siem Reap, hello big adventure

Hoi allemaal!

Dit is het dan echt, na zo'n 22 weken ga ik Siem Reap verlaten. Later ga ik richting Phnom Penh, dus mijn reis dan écht gaat beginnen. Een echt concreet plan heb ik niet, ik heb wat dingen op een rijtje gezet die ik niet wil gaan missen in Laos, maar plannen veranderen altijd dus we zullen zien hoe en wat. Eerst Laos dus en daarna naar Vietnam. Ik dacht ik zal nog even wat lijstjes maken zodat jullie een idee krijgen over hoe het was en gewoonweg als samenvatting. Oh en vergeet niet de foto's te bekijken, ik heb er nog een paar opgezet van Beng Mealea en Koh Ker, en ook van Koulen national park (met waterval!)

Top 3 tempels - Want die zijn er genoeg en ik heb ze nog bij lange na niet allemaal gezien, maar voor nu is het gewoon even genoeg. Tempel na tempel en dan op een gegeven moment is het gewoon te veel tempel! Hoewel sommigen nog altijd indrukwekkend blijven! In ieder geval moest hier natuurlijk een lijstje van komen.

1. Beng Mealea. Een van de laatste tempels die ik gezien heb. Niet de standaard toeristen tempel en ook vrij afgelegen vergeleken de bekende tempels.
  2. Ta Prohm. De jungle tempel / Tomb Raider tempel.
  3. Bayon. Geweldige tempel ook! Al die gezichten, echt heel vreemd.

Zal ik de nummer 4 ook maar even noemen, dat wordt dan Angkor Wat waarschijnlijk. Erg indrukwekkend uiteraard, maar door de enorme hoeveelheid toeristen raakt hij z'n charme toch een beetje kwijt!

Top 3 Khmer food - Want eten is nice en zeker hier in Cambodja!

1. Beef Lok Lak. Dat is m'n absolute nummer 1!
  2. Khmer Curry. Niet spicy, maar gewoon yummie.
  3. Stir fried veggies & chicken in sweet and sour sauce. Yum! Niet echt Khmer geloof ik, maar daar gaat het niet om.

Top 3 eten dat ik al niet durf aan te raken, laat staan te eten:

1. Spinnen
  2. Kakkerlakken
  3. Krekels

Top fruitshakes - Altijd vers van de pers

1. Mango shake!
  2. Bananen shake

Maf fruit:

• - Durian. Stinkt extreem en ziet er wat maf uit.
  • - Dragonfruit! Ziet er geweldig uit! Knalroze aan de buitenkant met een soort van puntige dingen. Aan de binnenkant wit met zwarte stipjes. Smaakt ongeveer als kiwi.
  • - Fruit waarvan ik de naam niet weet. Als je het open snijdt zijn het kleine wittige bolletjes en het is heel erg zoet, maar wel lekker.

Meest gehoorde woorden / zinnen

1. Tuktuk lady?
  2. Lady tuktuk?
  3. Moto lady?

Oh en niet te vergeten: 'Helloooooo', en dat ging ook nog vaak gepaard met zwaaien.

Meest gehoorde woord op het werk: 'That's 1 dollar Amanda'. Helaas is dat de afgelopen weken verhoogd naar 5 dollar! Erg duur om hier informatie te krijgen, haha!

Favo plek voor internet: Common Grounds! Soort van 'American café' of iets in die trand noemen ze het geloof ik. Lekker eten en schijnbaar het snelste draadloze internet van Siem Reap (als het werkt lijkt het inderdaad wel het geval te zijn).

Coole plek voor yoga en meditatie: Singing Tree Café. En met hele goede vruchtenshakes en Indonesische Mie.

Oké, ik moet er nu vandoor. Voor de laatste keer dan maar: GROETEN vanuit Siem Reap city!

Johnny

Hoi Amanda, eindelijk klaar met werken en nu lekker gaan rondreizen. We zijn weer wat op de hoogte van de tempels en eten. Ben je er zeker van dat je niet alle tempels wilt zien? Je komt hier misschien wel nooit meer terug en dan heb je er spijt van dat je niet alle tempels hebt bekeken.... De krekels moet je toch eens proberen joh, met pika saus zijn ze best te eten ze smaken een beetje naar kipvingers gewoon je ogen dichtdoen en happen maar..
Veel sucses met je rondreis en probeer een beetje op tijd thuis te zijn de elfde van augustus, bewaar ik nog een gebakje voor je,

Grtz uut Tholen Johnny, Ber en de kidz

Eveline

Hey,

al een paar dagen onderweg, hoop dat alles goed daat daarzo!! :O Veel rare dingen meegemaakt, of valt dat allemaal wel mee? :)
Hoop dat je veel mooie foto's maakt!! k denk aan je hoor!!

Grote Knuffel!! x

Janneke

zo ik zal dan ook maar een keertje reageren :P heb je net ook gemaild. je bent nu aan je grote avontuur bezig en ben erg benieuwd hoe je het hebt! en ook zeker naar al je foto's! je maakt er toch wel veel hé? ik wil ze straks allemaal zien! nog veel succes voor de rest van je reis!
dikke knuffel!